Bijpraten in Utrecht

Laatst was ik in Utrecht om een oud-collega te spreken. Deze stad ligt prachtig tussen onze woonplaatsen (Den Bosch en Almere) in, dus Utrecht was de plek waar we afgelopen zaterdag zijn geweest.

Eerst heerlijk op een terras zitten, het was tenslotte prachtig weer, thee drinken, lunchen en vooral bijpraten. Daarna door de stad gelopen, waar we een muzikaal gezelschap tegenkwamen dat Bach speelde met een viool, twee accordeons en een tuba. Prachtig om te horen.


We hebben daarna het Centraal Museum in Utrecht bezocht, dat aan een kant een beetje tegenviel omdat het niet heel erg overzichtelijk was.

Maar tegelijkertijd hebben we ook ook heel mooie schilderijen had van oa Charley Toorop en Kees van Doesburg gezien, die vind ik toch wel heel erg mooi. 

Ook waren er stukken uit de 17e eeuw en de middeleeuwen, en natuurlijk veel dingen van Rietveld die zo modern lijken dat je ze zo in je kamer zou neerzetten. Tot slot zagen we ook nog een prachtig poppenhuis vol geweldige details, wat een vakmanschap en wat een bijzonder object!

Ik denk dat het de moeite waard is om hier binnenkort eens terug te komen en dan in alle rust rond te kijken, misschien dat de indeling me dan ook iets minder ingewikkeld voorkomt!


Reacties

Populaire posts